Bir Katilin Anatomisi Seyret

Posted by Gönderen Unknown On 16:58

Bir Katilin Anatomisi Filmi www.sinemafanclub.blogspot.com SUNAR...

Tür : Gerilim / Dram
Yönetmen : Tom Tykwer
Senaryo : Tom Tykwer , Bernd Eichinger , Andrew Birkin , Patrick Süskind (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Frank Griebe
Müzik : Tom Tykwer , Johnny Klimek , Reinhold Heil
Yapım : 2006, Almanya / Fransa / İspanya , 147 dk.

Oyuncular

Ben Whishaw (Jean-Baptiste Grenouille) , Dustin Hoffman (Giuseppe Baldini) , Alan Rickman (Richis) , Rachel Hurd-Wood (Laura) , Andrés Herrera (Door Guard) , Simon Chandler (Mayor of Grasse) , Sara Forestier (Jeanne) , Joanna Griffiths (Marianne) , Jessica Schwarz (Natalie)

Grenouille, kokulara karşı inanılmaz bir duyarlılığı olan ama bunun haricinde hiçbir duyusunun gelişmemiş olduğu çok ilginç bir adamdır. İstediği kokuları elde edebilmek için her türlü çılgınlığı yapmaya hazırdır; cinayet işlemek de dahil...

Az da olsa koku salan herşeyin ve herkesin kokusunu alabilen bu sıradışı ve dahi karakter, bir gün kendi kokusunun olmadığını anladığında hayatının tüm anlamını yitirir. Bu 'hayati' önemdeki eksikliğini giderebilmenin tek yolunun, kendisine insanmış izlenimi verebilecek kokular üretip sürmesi olduğunu düşünür. İnsan kokuları yaratabilmek için de insanlara ihtiyacı vardır.

Toplum içinde varolabilmenin tek yolunu bu şekilde tanımlayabilen bir adamın, sonu inanılmaz bir trajediye giden öyküsü, Patrick Süskind'in yayınlandığında çok uzun süre çok satanlar listesinde yer alan kitabından beyazperdeye aktarıldı. Yönetmense Koş Lola Koş ve Cennet filmlerinin de yönetmeni olan Tom Tykwer. Filmin, Avrupa Sinama standartları düşünüldüğünde oldukça yüksek bir bütçeyle çekildiğini de belirtelim.









SinemaFanClub