TrT Fm Dinle

Posted by Gönderen Unknown On 16:49









Türkiye'nin ilk radyo kanalıdır. Devlet tarafından kurulup geliştirilmiştir.

TRT FM ve Yurdışına 27 ayrı dilde yayın yapan Türkiye'nin Sesi Radyosu ve bu radyoya bağlı Turizm Radyosu yoluyla, 6 ayrı radyo kanalından yayın yapmaktadır.
Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevlendirilen tek yayın kuruluşu TRT , halkın geri bildirimine önem veren açık, dinamik, üretken ve en önemlisi cumhuriyet ilkelerine bağlı, tarafsız yayıncılığı hedef edinmiştir.TRT ,yönetimi ve personeli, dün olduğu gibi bugün de, bu ilkeler çerçevesinde TRT ' yi, sizlerin de desteği ile yarına, daha büyük başarılarla taşıyacaktır.
Gerçekleştirdiği ulusal, uluslararası ve uydu yayıncılığı ile dünyanın sayılı yayın kuruluşları arasında yer alan TRT , devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla, 1 Mayıs 1964 te, özel yasayla özerk bir kamu tüzel kişiliğine sahip olarak kuruldu. TRT ' nin özerkliği, 1972 deki anayasa değişikliği sırasında kaldırıldı ve kurum ?tarafsız? bir kamu iktisadi kuruluşu olarak yeniden düzenlendi.

49. Eurovision şarkı yarışması, İstanbul da ülkemiz ve kurumumuz evsahipliğinde ilk defa iki aşamalı olarak gerçekleştirilerek, 36 ülkeye canlı yayın iletimi sağlanmıştır.
TRT Turizm Radyosu, 24 saat aralıksız yayın yapmaya başladı. Türkiye ve dünya stüdyolardan dinleyicilerine ulaşan radyo, çeşitli dillerde İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve Yunanca yayın yapıyor.
Türkiyenin kamu yayıncılığı yapmakla görevlendirilen tek yayın kuruluşu TRT ilk günden bugüne, öğreten, dinlendiren, eğlendiren ve düşündüren farklı renklerdeki programları ve programcıları, kaliteli Türkçe müzik yayını; ilkeleri doğrultusunda; güçlü bir yayın kadrosu ve gerekli teknik donanım ile 24 saat dinamik yayınlarını sürdürmektedir.
Merkezi Ankara'da bulunan kurumun, İstanbul, İzmir, Trabzon, Diyarbakır, Antalya, Çukurova, Diyarbakır, Erzurum illerindeki bölge müdürlükleri yoluyla hizmetlerini sürdürmektedir.


Trt fm'den bazı programlar:
RADYO KEYFİ
BİZ BİZE
BUYRUN RADYO
AKŞAM SEFASI
GECEYE DOĞRU
GECEDEN SABAHA
Websitesi : trt.net.tr